Главният прокурор внесе в деловодството на 48-ото Народно събрание искане

...
Главният прокурор внесе в деловодството на 48-ото Народно събрание искане
Коментари Харесай

Гешев поиска свалянето на депутатския имунитет на Димитър Аврамов

Главният прокурор внесе в деловодството на 48-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Димитър Аврамов. Това излиза наяве от известие на пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор изиска да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител, който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

С определение от 17 октомври 2022 година Софийски градски съд спря наказателното произвеждане против Аврамов на съображение член 25, ал.1, т.3 от Наказателно-процесуален кодекс - заради придобиване на депутатски имунитет.

Той е обвиняем за търговия с въздействие (престъпление по член 304б, алинея 1, вр. член 26, ал.1 и член 20, алинея 2 от НК).

Продължаването на наказателното гонене против народния представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Д.А., съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 135, алинея 3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

През декември предходната година, основният прокурор Иван Гешев също изиска свалянето на имунитета на Аврамов, който тогава беше член на 47-ото Народни заседание, за продължение на следствието против него. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР