Главният прокурор възложи на ГДНП извършване на проверка за ползването

...
Главният прокурор възложи на ГДНП извършване на проверка за ползването
Коментари Харесай

Цацаров разпореди проверка на всички къщи за гости в страната, финансирани с евросредства


Главният прокурор разпореди на ГДНП осъществяване на инспекция за използването им по предопределение на всички къщи за посетители на територията на страната, финансирани от Европейския аграрни фонд. Проверка е предоставена и за добитите с финансова помощ от Европейски Съюз коли, оповестиха от прокуратурата.

Върховна касационна прокуратура извърши инспекция на изнесените в медиите изказвания за осъществени от заместител министър на стопанската система Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз и сезира КПКОНПИ за извършаване на инспекция и преценка за спор на ползи за Александър Манолев.

Окръжна прокуратура - Благоевград образува и досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение, касаещо показани погрешни сведения по план по размер 311 „ Разнообразяване към неземеделски действия “ по Програма за развиване на селските региони (ПРСР) 2007 – 2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

На 23-ти април Върховна касационна прокуратура разпореди на ГДНП и инспекция по изявления в медиите за употребени не по предопределение на къщи за посетители, финансирани със средства на Европейски Съюз от фамилията на народния представител Елена Йончева.

С оглед предоставените от ВКП инспекции и почналото досъдебно произвеждане от ОП-Благоевград за закононарушение, засягащо финансовите ползи на Европейския съюз, основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на ГДНП осъществяване на инспекция на всички планове, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни здания (къщи) за посетители на територията на цялата страна.

Ще бъде осъществена документална инспекция на всички планове, подавани по размер 311 „ Разнообразяване към неземеделски действия “ по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни здания (къщи) за посетители.

На място чиновници на ГДНП ще извършат и инспекция дали къщите за посетители се употребяват по предопределение.

За тази цел ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и непознати жители, от документите за вписване и категоризиране на обекта, информация за заплатените туристически налози за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи по местоположение на къщата за посетители информации за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се ревизира дали вписаните в регистрите посетители фактически са посетили проверяваната къща за посетители.

Главният прокурор разпореди на ГДНП и осъществяване на инспекция и на всички планове, по които са подпомагани разноски, свързани със закупуване на пътни транспортни средства за неземеделски действия, директно свързани с активността на бенефициентите.

Главният прокурор разпореди на екип от прокурори управлението и подпомагането на инспекциите. Определен е двумесечен период за осъществяването им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР