Главният прокурор върна предложението за внасяне на искане в Народното

...
Главният прокурор върна предложението за внасяне на искане в Народното
Коментари Харесай

Гешев върна искането за депутатския имунитет на Делян Добрев от ГЕРБ

Главният прокурор върна предлагането за внасяне на искане в Народното събрание за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Делян Добрев, народен представител в 49-ото Народно събрание, на Софийската градска прокуратура, оповестиха на уеб страницата си държавното обвиняване.

Искането не е задоволително стимулирано и не е съпроводено с нужния размер материали, даващ съображение за сезиране на Народното събрание с искане за снемане на имунитет на депутат, допълниха оттова.

Предложението, направено от прокурор от отдел „ Специализиран “на Софийска градска прокуратура, бе отправено до основния прокурор в края на май по отношение на досъдебно произвеждане, по което националният представител беше обвинен за умишлена занемареност в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай по времето, когато е бил министър на енергетиката в първото държавно управление на ГЕРБ. Става дума за към 4,5 млн. лв., дадени за градежа на АЕЦ " Белене ", макар че планът е бил спрян с решение на държавното управление и на Народното събрание през 2013-та година. Предварителното произвеждане стартира през 2016-та година като дружно с Добрев към него бяха привлечени като обвиняеми  някогашните министри на енергетиката от Българска социалистическа партия Румен Овчарова и Петър Димитров, както и двама някогашни изпълнителни шефове на НЕК – Любомир Велков и Мардик Папазян. Самият Делян Добрев разгласи, че настояването за свалянето на имунитета му е репресрия, още повече, че става дума за следствие, което е било прекъснато с " 20 страници претекстове ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР