Главният прокурор Уилям Бар в неделя отрече, че президентът Доналд

...
Главният прокурор Уилям Бар в неделя отрече, че президентът Доналд
Коментари Харесай

Бар отрече Тръмп да хвърля 10 000 военни по улиците

Главният прокурор Уилям Бар в неделя отхвърли, че президентът Доналд Тръмп желае 10 000 военнослужещи , изпратени на американски улици, с цел да потуши размириците.

Бар направи изказването в изявление за " Face the Nation " на CBS.

По думите му, ще се употребяват войските единствено в случай че изискванията във Вашингтон се влошат.
 Тръмп е изискал да разположи 10 000 военни по улиците във Вашингтон
Тръмп е изискал да разположи 10 000 военни по улиците във Вашингтон

За да потуши митингите в резултат на гибелта на Джордж Флойд

Той обаче отбрани използването на мощ от полицията за разпространяване на протестиращите на площад " Лафайет " покрай Белия дом, директно преди Тръмп да посети за малко Епископската черква на Сейнт Джон за фотография , която бързо се трансформира в видеоклип на акцията.

На 1 юни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е декларирал, че ще активизира " всички федерални запаси, цивилни и военни ", с цел да потуши митингите против полицейската грубост, вилнееща в цяла Америка след гибелта на чернокожия Джордж Флойд , призовавайки шефовете на страната да разпрострат Националната армия в огромен брой да " преобладават над улиците. "

Тръмп искаше да разположи 10 000 бойци за надзор на митингите във Вашингтон, D.C., тази седмица, съгласно чиновници, осведомени с въпроса, представени от The Washington Post и CBS News.

" Трябва да получим надзор върху улиците. Имаме потребност от 10 000 бойци тук във Вашингтон. Искам го в този момент ", споделил Тръмп съгласно формален представител на Пентагона.

Източникът е разкрил, че основният прокурор Бар, министърът на защитата Марк Еспър и Съвместният ръководител на щаба ген. Марк Мили к атегорично поучават президента на Съединени американски щати против този ход.

Законодателството, датиращо от 1807 година, ще даде на президента правото да разполага американските военни в цялата страна за задачите на вътрешното правоприлагане.

Преди това Доналд Тръмп съобщи, че обмисля да се позове на акта, с цел да потуши митингите в цялата страна , само че все пак Марк Еспър разгласи на 3 юни, че не поддържа потреблението на законодателството.

Подходът на Тръмп за справяне с вълненията против полицейската грубост и расизма, провокирани от гибелта на Джордж Флойд, получи обширна рецензия.
 Коронавирусът и митингите завършиха, загатна Тръмп
Коронавирусът и митингите завършиха, загатна Тръмп

Планът му в отговор на систематичния расизъм е да " имаме най-силната стопанска система в света "

Смъртта на Флойд докара до вълна от митинги поради насилието над афроамериканци и други малцинства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР