Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу

...
Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу
Коментари Харесай

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специфичен контрол следствието против Лютви Местан и разпореди на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура - Кърджали. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
На 14 април 2019 година под наблюдението на Окръжна прокуратура - Кърджали стартира следствие по досъдебно произвеждане за определяне на аргументите за настъпило пътно-транспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от град Кърджали към Граничен контролно-пропусквателен пункт - Маказа, при което е породена гибел на 6-месечно дете.
На 15 април 2019 година Лютви Местан е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.343, ал.1, б. “в “ във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс. Събраните досега доказателства са дали съображение да се одобри, че обвиненият е направил нарушавания на чл.35 и чл.47 от Закона за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е предизвикал гибелта на малолетната Е.А.
До основния прокурор са постъпили молби от потърпевшите родители на умрялото дете за реализиране на непрекъснат контрол върху следствието.
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на прокурори от Върховна касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали като реши, че досъдебното произвеждане се отличава с фактическа и правна трудност и е със засилен публичен интерес, защото обвиненият Местан е обществена персона, водач на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на потърпевшото дете.
По делото следва да бъдат осъществени голям брой процесуално следствени дейности и да бъде притеглен по- огромен експертен и изчерпателен запас. Това постанова оказването на организационна помощ и цялостна поддръжка на наблюдаващите прокурори от Оперативна програма – Кърджали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР