Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВКК

...
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВКК
Коментари Харесай

Цацаров поиска отстраняването на прокурор заради извършено престъпление

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската гилдия на ВКК искане за краткотрайно премахване от служба на Христо Белстойнев, прокурор в Районна прокуратура - Самоков, поради повдигнатото му обвиняване за закононарушение по чл.131 и 130от Наказателен кодекс.
Искането се основава на доказателства, събрани в границите на следствие на Софийска градска прокуратура, по което на 17.06.2019 година Христо Белстойнев, е притеглен като обвинен за осъществено съзнателно закононарушение от общ темперамент за времето от 14,30 до 15,00 часа в гр. Самоков, на ул. „ Бачо Киро " по хулигански подбуди предизвикал лека телесна щета на Д. Г. Г.
Искането на основния прокурор е обосновано от нуждата от осъществяване на процесуално следствени дейности в гр. Самоков и служебното състояние на обвинения Белстойнев - прокурор в Районна прокуратура - Самоков, което би могло да попречи на следствието.
Главният прокурор упорства Христо Белстойнев да бъде отхвърлен от длъжността прокурор в Районна прокуратура - Самоков за период до привършване на воденото против него наказателно произвеждане.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР