Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да

...
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да
Коментари Харесай

Цацаров внесе искане във ВКС да спре условното освобождаване на Джок Полфрийман


Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да възобнови производството по условно предварително освобождение на Джок Полфрийман и да спре осъществяването на постановеното условно предварително освобождение на наказания за ликвидиране австралийски жител.

Днес до основния прокурор е постъпила молба от Аксения и Христо Монови – родители на убития Андрей Монов, за внасяне на искане до Върховния касационен съд за обновяване на производството по условно предварително освобождение на Джок Полфрийман, наказан за убийството на сина им. Изложени са съображения за съществуване на правна опция правосъдният акт на Апелативен съд София да бъде тестван по реда на възобновяването, без значение от това, че е озаглавен „ определение “, а не „ решение “, както и този акт е предписан от противозаконен състав. Приложено е копие от преводно разпореждане от 12.06.2012г. за заплатена държавна такса от „ Български хелзинкски комитет “/ БХК/ за регистрация на съдружие с нестопанска цел в интерес на Джок Полфрийман.

След като се срещна с постъпилата молба и определение №429 от 19.09.2019 година по внч дело № 921/2019 година на Апелативен съд гр. София, през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров внесе във Върховния касационен съд искане за обновяване на производството по делото и анулация определението. Главният прокурор изиска Върховният касационен съд да спре осъществяването на правосъдния акт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР