Главният прокурор Сотир Цацаров ще упражнява специален надзор върху разследването

...
Главният прокурор Сотир Цацаров ще упражнява специален надзор върху разследването
Коментари Харесай

Цацаров официално пое надзора на разследването заради катастрофата Местан

Главният прокурор Сотир Цацаров ще упражнява специфичен контрол върху следствието по случая с някогашния ръководител на Движение за права и свободи и сегашен на ДОСТ Лютви Местан. Става въпрос за злополуката, в която Местан взе участие и за която има учредения да се смята, че е лишил погрешно преимущество. При злополуката почина 6-месечно бебе.
Намесата на Цацаров идва след категорично искане на околните на починалото бебе.
" Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на прокурори от Върховна касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали като реши, че досъдебното произвеждане се отличава с фактическа и правна трудност и е със засилен публичен интерес, защото обвиненият Местан е обществена персона, водач на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на потърпевшото дете.
По делото следва да бъдат осъществени голям брой процесуално следствени дейности и да бъде притеглен по- огромен експертен и изчерпателен запас. Това постанова оказването на организационна помощ и цялостна поддръжка на наблюдаващите прокурори от Оперативна програма – Кърджали ", оповестява прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР