Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде поканен на изслушване на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде поканен на изслушване на
Коментари Харесай

Временната комисия за БНР ще изслуша Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде поканен на чуване на идващото съвещание на Временната комисия за изследване на обстоятелствата и събитията, свързани с спиране на излъчването на стратегия " Хоризонт ", както и на изказванията за политически напън върху управлението и публицисти от БНР. Това взеха решение депутатите на първото съвещание на комисията, съобщи БНР. Главният прокурор ще даде данни до каква степен е стигнало следствието и какви са резултатите от него.
Председателят на краткотрайната комисия Тома Биков от ГЕРБ разгласи, че идващото съвещание ще бъде на 10-и октомври. След това на чувания ще бъдат поканени членовете на Съвет за електронни медии, генералният шеф на БНР Светослав Костов и публицисти от радиото.
Предстои да бъде изработен и разбор от комисията на настоящото медийно законодателство, и по-специално в частта за финансирането на БНР и Българска национална телевизия.
Предложението за основаване на краткотрайната комисия беше направено от Българска социалистическа партия. Тя е 10-членна и ще работи два месеца. Неин ръководител е Тома Биков от ГЕРБ, а зам.-председател е Александър Симов от Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР