Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде поканен да бъде изслушан

...
Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде поканен да бъде изслушан
Коментари Харесай

Временната комисия за кризата в БНР реши да изслуша Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде поканен да бъде изслушан на идващото съвещание на Временната комисия за изследване на обстоятелствата и събитията, свързани с спиране на излъчването на стратегия " Хоризонт ", както и на изказванията за политически напън върху управлението и публицисти от БНР.

Днес комисията се събра за първи път и дефинира разпоредбите си. Заседанията ще се организират всеки четвъртък. Решенията ще се вземат с болшинство половината плюс един от членовете на коисията, които са 10.
Заседанията ще се организират всеки четвъртък.
Следващото ѝ съвещание ще бъде на 10 октомври, разгласи ръководителят на краткотрайната комисия Тома Биков /ГЕРБ/. След това на чувания ще бъдат поканени членовете на Съвет за електронни медии, генералният шеф на БНР Светослав Костов и публицисти от радиото.

Тома Биков охлади упованията за резултатите от работата на комисията, която ще продължи два: " Тази комисия, доколкото ѝ е по силите, ще даде малко повече изясненост на това, което се случва в БНР. Надявам се да не създадем свръхочаквания за това, че можем да издадем някакви присъди или че можем да проверяваме нещо, само че бихме могли да дадем повече видимост на процесите в БНР, което явно претърпява рецесия ", сподели депутатът. Предстои да бъде изработен и разбор от комисията на настоящото медийно законодателство, и по-специално в частта за финансирането на БНР и Българска национална телевизия,.

Зам.-председаеят на краткотрайната комисия Александър Симов /БСП/ разяснява, че основният прокурор ще бъде питан освен за следствието на аргументите за изключването на сигнала на " Хоризонт " за близо 5 часа на 13 септември, а и за данните за напън над генералния шеф и над публицист, каквито изказвания бяха изнесени пред Съвет за електронни медии от редколегията и от журналистката Силвия Великова. На 25 септември Съвет за електронни медии изпрати на прокуратурата сигнал с изказванията за инспекция.

Паралелна обработка на народен представител от комисията

Докато Тома Биков говореше пред публицисти в залата след съвещанието, извън пред залата три дами обясняваха на члена на комисията Чунчев /БСП/, че рецесия в БНР няма и паниката е основана от недобросъвестни пристрастни публицисти, че в митингите против генералния шеф вземат участие единствено пет-шест души от радиото, другите били жители извън, че журналистката Силвия Великова имала санкции и предстояло още едно " за 9 септември "... Запитани в коя редакция на БНР работят, оказа се, че единствено една от трите е на работа в БНР, само че не уточни на каква служба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР