Главният прокурор Сотир Цацаров шокиран от начина, по който се

...
Главният прокурор Сотир Цацаров шокиран от начина, по който се
Коментари Харесай

Цацаров възмутен от нахалството на инвеститори“, искащи да са български граждани

Главният прокурор Сотир Цацаров шокиран от метода, по който се получава по този начин нареченото капиталово поданство .

Инвеститорите , които са получили българско поданство против вложения се оказва, че не са поддържали тези вложения в изискуемия двугодишен период . Обвинител номер едно показа забавни данни пред комисията за търговия с българско поданство.

За седем случая Цацаров предлага на Министерство на правораздаването да изиска от президента да отнеме добитото българско поданство . Двама от мнимите вложители са руснаци . Трима са египтяни , един от Пакистан , един от Йордания .
 Отнемат българското поданство на египтянин и израелец
Отнемат българското поданство на египтянин и израелец

Не поддържали вложенията в условия 2-годишен период

Те не са спазили условието за поддържане на инвестицията . Закупували държавни скъпи бумаги. Един ги е съхранявал шест месеца, по-късно те са му изплатени и са съхранявани в банка. Това обаче не е инвестиция по смисъла на закона , както разясни Сотир Цацаров. Останалите са се разпоредили с добитите държавни скъпи бумаги още преди указът за българско поданство да им бъде даден . Единият египтянин е продал " инвестицията " преди да получи българско поданство.

Няма благонадежден механизъм за надзор , изясни основният прокурор. Няма механизъм за надзор, който да откри дали инвестицията, която е заявена в документите за кандидатстване за поданство, се поддържа в границите на две години, както е по закон .
 Еврокомисия следи по какъв начин се дава поданство против вложения
Еврокомисия следи по какъв начин се дава поданство против вложения

Държавите от Европейски Съюз не обменят информация за настояванията за поданство и за престояване

" Крещящо безсрамие е проявявано с по този начин нареченото капиталово поданство ", по думите на Цацаров. Да се уточняват хипотезите, при които се придобива поданство против инвестиция, желае той от депутатите. Специални адвокатски адвокатски фирми обслужвали клиентите за българско поданство против инвестиции. Иначе обвинител номер едно е краен- да не се дава капиталово поданство. Да се отваря по този начин необятно вратата, пристигнал отнякъде и по-късно да тръгне с един български паспорт, който е и паспорт на жител на Европейски Съюз, това е нещо, което би трябвало бързо да бъде спряно , отсече Сотир Цацаров.

Иначе той разясни, че има два случая на придобиване на капиталово поданство през подправени документи . Двама чужденци са подали подправени данни за придобиване на българско поданство. Единият е руснак. И двамата подали подправени оферти от министъра на превоза, който сякаш ги легитимира като крупни вложители . В момента тече следствие. В останалите седем случая, за които желае лишаване на поданството няма престъпление, просто тъй като законът разрешава сходни схеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР