Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с главния прокурор на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с главния прокурор на
Коментари Харесай

Сотир Цацаров се срещна с главния прокурор на Бавария

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с основния прокурор на най-голямата немска федерална провинция Бавария господин Рейнард Рьотле, който е на публично посещаване в София по негова покана, оповестиха от пресцентъра държавното обвиняване.

Двамата разискаха двустранното съдействие в противодействието на проведената престъпност, корупцията и тероризма, взаимни следствия по Евроджъст, обмяната на експертен опит, както и новата Европейска прокуратура. На срещата участваха заместниците на основния прокурор – госпожа Ася Петрова и господин Иван Гешев, както и завеждащият отдел „ Международен “ във ВКП господин Цветомир Йосифов, а от немска страна господин Рьотле бе придружаван от старшите прокурори господин Клаус Рухланд и господин Йоахим Етенхофер.

Главният прокурор Сотир Цацаров акцентира, че Бавария е главен задграничен сътрудник на България за реализиране на промяната в правосъдната система още от 2005 година Баварското министерство на правораздаването тогава стана сътрудник по две туининг стратегии на Европейски Съюз за поддръжка на прокуратурата на Република България, а ръководителят на плана доктор Хелмут Палдер бе почетен от президента с медал „ Мадарски конник “ първа степен.

Сотир Цацаров благодари на основния прокурор на Бавария за оказваната експертна и консултантска помощ и изрази убеденост, че положителните връзки сред двете прокуратури ще продължат и в бъдеще като основа на дейно противопоставяне на общите закани пред правовата страна. От своя страна господин Рейнард Рьотле съобщи, че двустранното съдействие е на чудесно равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР