Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с делегация, водена от

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с делегация, водена от
Коментари Харесай

Цацаров се похвали пред САЩ: За първи път има осъдени за интелектуални престъпления

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с делегация, водена от координатора на държавното управление на Съединени американски щати по въпросите на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност - Вишал Амин, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

В срещата взе участие и завеждащият отдел " Специализиран " във ВКП Румяна Арнаудова и прокурорът от този отдел Илона Кръстенякова.

Обсъдено бе съдействието сред правоохранителните органи на България и Съединени американски щати при следствието на тези закононарушения. Амин бе осведомен с подхванатите от българската прокуратура дейности в тази тенденция - издаване и актуализиране на инструкции за следствието на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, основаване на мрежа от прокурори, виновни за тези следствия на територията на цялата страна, както и осъществяване на образования с такава устременост.

В резултат на това, е реализирано двойно нарастване на формираните досъдебни производства с подобен предмет - при 79 за 2018 година, единствено за първите 9 месеца на 2019 година те са 147. През 2019 година за първи път са реализирани неоправдателни присъди с налагане на наказване отнемане от независимост на 16 лица.

Представена бе подробна информация за последните дейности на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи - ГДБОП и Национална агенция за приходите против незаконни кабелни оператори. Общо е мнението, че българският Наказателен кодекс се нуждае от незабавни промени в частта " Престъпления срещу интелектуалната благосъстоятелност ", за което е нужен експертен опит, само че и политическа воля, се споделя още в известието.

Длъжността " Координатор на Правителството на Съединени американски щати по въпросите на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност " е основана с акт на Конгреса през 2008 година Координаторът работи като основен орган на изпълнителната власт към Президента на Съединени американски щати, който дава отговор за провеждането на политиката на американското държавно управление за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност и противопоставяне на незаконното пиратство. Назначението на господин Вишал Амин на тази служба е доказано от Сената на Съединени американски щати през август 2017 година, прецизираха от прокуратурата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР