Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на три институции заради

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на три институции заради
Коментари Харесай

Три служби проверяват едновременно защо спря БНР

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция на три институции поради прекъсването на лъчение на стратегия „ Хоризонт “ на БНР сред 6 и 11 ч. през днешния ден, оповестиха от прокуратурата.

Проверката идва след приемане на писмо-справка от ДАНС за основаната по този метод заплаха за застрашаване на националната сигурност, поради статута на БНР като стратегически обект.

Цацаров разпорежда инспекцията на ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС и ще се прави под директното управление на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Срокът е 3 дни.

По-рано през днешния ден Съветът за електронни медии (СЕМ) и Комисията за контролиране на известията (КРС) също се самосезираха по случая и оповестиха, че стартират инспекции.

" Колегите вършат инспекция посредством нашата система за мониторинг, с цел да се откри по кое време е спряно излъчването на " Хоризонт " и какъв брой време ще продължи това. ", заяви ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова. ", Очаква до края на деня да има и в началото мнение от специалистите на медийния регулатор, добави тя.

От своя страна от Комисията за контролиране на известията оповестиха, че правят обстоятелствена инспекция, обвързвана с излъчването на сигнала на БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР