Главният прокурор Сотир Цацаров проведе работна среща с Франс Тимерманс,

...
Главният прокурор Сотир Цацаров проведе работна среща с Франс Тимерманс,
Коментари Харесай

Сотир Цацаров разясни на Тимерманс какво работи Спецпрокуратурата

Главният прокурор Сотир Цацаров организира работна среща с Франс Тимерманс, първият вицепрезидент на Европейската комисия /ЕК/ в Брюксел.

Основна тематика на диалога бяха нужните дейности за осъществяване на рекомендациите от отчетите на Европейска комисия по Механизма за съдействие и инспекция от януари 2017 година и ноември 2018 година

Главният прокурор срещна заместник-председателя на Европейска комисия с резултатите от противодействието на корупцията и проведената престъпност , като го осведоми за настоящи настоящи следствия.

Предмет на диалога бе и работата на профилираните органи на правосъдната власт.

Работата на Спецпрокуратурата бе оценена като сполучлива, изключително след разширение на компетентността й с корупционни закононарушения , осъществявани от лица, заемащи висши обществени длъжности.

Подчертан бе постигнатият прогрес по промените в българската правосъдна система, като бяха разисквани и проблемите, които към момента са в развой на решение.

Сотир Цацаров и Франс Тимерманс дискутираха и идващите стъпки и ограничения, които следва да се подхващат , както и предвижданите законодателните промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР