Главният прокурор Сотир Цацаров предложи да бъде отнето гражданството на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров предложи да бъде отнето гражданството на
Коментари Харесай

Цацаров поиска българското гражданство на двама мюсюлмани

Главният прокурор Сотир Цацаров предложи да бъде отнето поданството на двама чужденци – египтянин и пакистанец, защото в действителност не извършват изискването за приемането му, а точно – да поддържат и развиват инвестиция от над 1 млн. евро в България.
Именно в тази тенденция се стигна даже до рецензии от Европейската комисия, която непосредствено сподели, че даваме поданство надали не като подарък. А още преди Брюксел да заеме позиция стана ясно, че контролът какво става с въпросните вложения на процедура липсва.
Сега Цацаров желае да се отнеме българското поданство на Магди Мохеб Камил Кассабгуи и на Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани. От настояването на Цацаров излиза наяве, че и двамата са показали удостоверения за вложения от една и съща банка в Лихтенщайн - " Юнион Банк ". Става въпрос за закупени държавни скъпи бумаги. Само че Хемани ги продава 4 дни, откакто е издадено удостоверението – още на 23 декември, 2017 година, а Кассабгуи – на 28 декември, 2017 година.
В настояванията на основния прокурор да се отнеме поданството на двамата не се загатва възможни съмнения за пране на пари или финансиране на терористична активност. Правосъдният министър Данаил Кирилов би трябвало да реши дали да извърши настояването на Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР