Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отнемане на българското гражданство на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отнемане на българското гражданство на
Коментари Харесай

Цацаров иска лишаване на 4 чужденци от БГ-паспорти

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска лишаване на българското поданство на четирима чужденци, оповестиха от Главна прокуратура. Той е направил предложение до правосъдния министър за анулация на тяхната натурализация поради сигнали от ДАНС нарушавания по време на процедурата, които са доказани от Върховната касационна прокуратура.

Четиримата - трима съветски и един казахски жители, са укрили информация или не са изпълнили капиталови задължения, против които са получили български паспорти сред 2011 и 2016 година

Става дума за съветския жител Сергей Дружинин и жителят на Казахстан Каир Рахимов, които са укрили обстоятелства, които биха послужили като съображение за отвод за придобиване на българско поданство. Руските гражданини Владислав Левицкий и Галина Улютина пък не са поддържали вложенията, които са дали обещание да създадат в законовия период от две години.

Правосъдният министър би трябвало да направи предложение до президента Румен Радев, който може да реши за отнемането на техните български паспорти.

Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР