Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Върховния касационен ново дело

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Върховния касационен ново дело
Коментари Харесай

Цацаров поиска ново дело за смъртта на Чората и полицаите да излязат от затвора

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Върховния касационен ново дело за гибелта на Чората, анулация на присъдите на 5-имата служители на реда, които са в пандиза и те да излязат на независимост.

Това излиза наяве то известие на прокуратурата след среща на цацаров със съпругите на Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков. Преди месец стана ясно, че те са наказани окнчателно и сами се предадоха. След това написаха отворено писмо. Защитиха ги жители, синдикатите на Министерство на вътрешните работи и техни сътрудници.

Ако Върховен касационен съд почете настояването на основния прокурор за прекъсване осъществяването на наказванията, служителите на реда би трябвало да бъдат освободени от пандиза до изговаряне по новото дело.

Криминално проявеният Ангел Димитров-Чората умря по време на ареста му при акция " Респект " през ноември 2005 година Полицаите първо бяха оправдани, по-късно делото се възобнови и в последна сметка ги осъдиха.

Според основния прокурор Цацаров в настояването му до Върховен касационен съд се сочи, че правосъдният акт е предписан при основни нарушавания на закона и процесуалните правила, а наложените санкции са очевидно несправедливи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР