Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на лидера на Воля

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на лидера на Воля
Коментари Харесай

Цацаров поиска имунитетите на Веселин Марешки, Елена Йончева и още четирима

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитетите на водача на " Воля " Веселин Марешки, депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева и още четирима народни представители, излиза наяве от известие на прокуратурата.

Обвиненията касаят активност на Веселин Марешки като съучастник и шеф на „ Фармнет “ ООД – Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов от " Воля " като районни мениджъри, обвързвана с отправени закани за увреждане на имуществото към притежатели на аптеки, за те да бъдат принудени да закупуват медикаменти и лекарствени средства единствено от „ Фармнет “ ООД, при неизгодни за тях условия – по-високи цени по отношение на другите снабдители, акцентират още от държавното обвиняване.

Спрямо тях тримата по досъдебно произвеждане, почнало в Оперативна програма – Варна, са повдигнати и предявени обвинявания за изнудване.

Елена Йончева се проверява за пране на пари в изключително огромни размери, и по-точно за осъществени финансови интервенции с парични средства, присвоени от КТБ. Разследването в Специализираната прокуратура стартира след сигнал от депутати. Според проверяващите парите били прикривани посредством офшорна компания – „ Далий Трейдинг Лимитид”.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов се проверява за умишлена занемареност и подписване на неизгодни контракти, до момента в който е бил шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести - София.

Главният прокурор желае и имунитета на Борис Кърчев от ГЕРБ поради неплатени налози в изключително огромни размери. Проверката касае интервала юни - юли 2015 година, когато в Стара Загора като ръководещ " Би Би Си Кейбъл " ООД избегнал заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери - 320 000 лв. Данък добавена стойност.

Кърчев към този момент разгласи, че ще се откаже непринудено от имунитета си. „ Току що разбрах за настояването на прокуратурата за събаряне на моя имунитет и незабавно ще подам документално единодушие до ръководителя на Народното събрание да се случи това. Никога не съм се крил зад този имунитет “, съобщи той, представен от БГНЕС.

Веселин Марешки пък разгласи, че с неговите сътрудници към момента не са взели решение дали непринудено да се откажат от отбраната си.

" Не сме решили още дали да се откажем от имунитетите си. Може и да не се откажем, с цел да забележим кои са тези, които желаят да ни бъде свален имунитетът. Принципно бях подготвен да си дам имунитета. Първичната реакция на Кръстина Таскова е, че ние в действителност не се усещаме отговорни и желаеме да забележим кои са тези, които имат интерес имунитетът ни да бъде свален ", съобщи той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР