Главният прокурор Сотир Цацаров похвали законодателите за адекватните инициативи в

...
Главният прокурор Сотир Цацаров похвали законодателите за адекватните инициативи в
Коментари Харесай

Горанов отвоювал 14 милиарда лева от сивия сектор

Главният прокурор Сотир Цацаров похвали законодателите за съответните начинания в битката с контрабандата на цигари . Това стана по време на съвещанието на комисията за противопоставяне на сивата стопанска система и контрабандата в Народното събрание. Службите пристигнаха с изключение на да си вземат награди за добре свършена работа от ръководителя на комисията Емил Димитров - Ревизоро, само че и да рапортуват за свършеното.

За първото тримесечие на тази година равнището на контрабандни цигари е паднало до 3,8%. Това по думите на обвинител номер едно е най-ниският % досега. Заместникът му Иван Гешев акцентира, че не е склонен с изказванията, че нищо не се случва в битката с контрабандата. Правоохранителните органи са съдействали единствено с няколко случая за попречване на вреди с големи размери по мнението му.
 Борисов желае целият бизнес да е в бяло
Борисов желае целият бизнес да е в бяло

Мафията вика „ Мафия! “, установи министър председателят за рецензиите на Българска социалистическа партия

Силовият министър Младен Маринов посочи, че контрабандата е една от предпочитаните действия на престъпността, тъй като генерирала положителни облаги. Ще продължим със същите темпове, закани се той.

Финансовият министър Владислав Горанов изясни, че за един политически мандат приходите в бюджета за нарастнали с 50%, или 14 милиарда лв. повече. Държавата е отвоювала една голяма територия от сивия бранш, похвали се той. Сивият бранш лимитира естествената конкуренция по думите му. Борбата със сивата стопанска система не е събитие, тя е развой, разяснява министърът. Властта предлага законодателни ограничения, които да засилят контрола върху данъчните хранилища на горива и този надзор да е самостоятелен от човешкия фактор.

До дни предложенията ще бъдат качени за публично разискване. Държавата ще предложи неконвенционални ограничения за битка с контрабандата на горива, както стана ясно от думите на Горанов. Въпреки положителните резултати той не е спокоен. Имаме добра основа и запаси в сивата стопанска система, само че сме длъжни да продължим тези старания , сподели министърът на финансите. Спазването на закона носи независимост и правдивост, отсече той.
 Най-ниско равнище на контрабандата с цигари регистрират службите
Най-ниско равнище на контрабандата с цигари регистрират службите

Борисов регистрира, че бюджетът е на 2,25 милиарда излишък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР