Главният прокурор Сотир Цацаров подписа меморандум за разбирателство между Прокуратурата

...
Главният прокурор Сотир Цацаров подписа меморандум за разбирателство между Прокуратурата
Коментари Харесай

Прокуратурата и ЕИБ подписаха меморандум за разбирателство

Главният прокурор Сотир Цацаров подписа меморандум за съгласие сред Прокуратурата на Република България и Европейската капиталова банка за подсилване и усилване на съдействието и обмена на информация сред двете институции, като значимо средство в битката против измами, корупция, съглашателство, насила, възпрепятстване, проведена престъпност, изнудване, изпиране на пари и/или финансиране на тероризма и тяхното отражение върху националния бюджет и плановете, съфинансирани от фондовете на Европейска инвестиционна банка.

Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Основните области на съдействие сред Прокуратура на Република България и Европейска инвестиционна банка включват продан на документи и информация, експертизи и техническа помощ в сходство с подписания Меморандум в личната си пълномощия и при съблюдаване на правната уредба и отговорностите, свързани с техните съответни действия, произлизащи от националното, европейското и интернационалното право. Прокуратурата на Република България, посредством профилирано звено във Върховна касационна прокуратура и Европейската капиталова банка, посредством Отдела за следствие на измамите на Главния инспекторат, са поели задължения да обменят документи и информация, когато последните са нужни във връзка са следствие на лъжливи и противозаконни практики и обвързваните с тях закононарушения.

Чрез подписването на меморандума за съгласие са сложени основите на по- тясно оперативно съдействие за реализиране на задачите разследвания/ наказателни и административни/ и други оперативни действия.

Предвидена е опция Прокуратурата и Европейска инвестиционна банка да си дават и техническа помощ, в това число продан на най- положителни практики, механически средства за следствие, на способи за култивиране и разбор на данни от следствия, експертен опит в осведомителните технологии или съоръжение за следствие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР