Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще има още обвинени

...
Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще има още обвинени
Коментари Харесай

Сотир Цацаров увери: Ще има още обвинени висши политици


Главният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че ще има още упрекнати висши политици и добави, че по време на неговия мандат това към този момент се е случвало.

"Има упрекнати висши политици, ще има още упрекнати висши политици, само че постановяването на присъдите не е пълномощие на прокуратурата. Не мисля, че мандатът на основния прокурор би трябвало да се мери с това кои или какъв брой висши фигури са били упрекнати, а какъв брой от тях били упрекнати въз основата на същински, постоянни доказателства и естествено за какъв брой от тях обвиняването е издържало в съда. Което също е аршин за нашата работа ", разяснява Цацаров, който гостува в Шоуто на Слави.

Той добави и че Прокуратурата ще започва инспекция на министъра на финансите Владислав Горанов по отношение на жилището, в което живее.

Според сигнал министърът на финансите Владислав Горанов живее в апартамент 180 кв. м. в първокласен жилищен комплекс, възложен му безплатно от български предприемач, като цената на наема за шест години е над 250 хиляди евро. На въпрос за какво прокуратурата не проверява това, Цацаров отговори, че обявените обстоятелства заслужават съответната инспекция.

"Не съм слушал интервютата на министъра на финансите, само че въз основата на това, което прочетохте преди малко, такава инспекция ще започва ", съобщи той.

Във връзка с тематиката за някогашния кмет на кв. "Младост " Десислава Иванчева, Цацаров изясни, че изискванията, в които тя е обитавала в следствения арест, а по-късно и в пандиза в Сливен не се разграничават от изискванията, в които обитава всеки различен, арестуван под стража.

По мотив следствието на "Джи Пи Груп ", основният прокурор уточни, че то е в начална фаза. "И надали ще се изчерпи с двамата обвинени. Ако казусът е кои са те, още на следващия ден прокуратурата ще ги заяви поименно ", съобщи Цацаров.

Той отхвърли и следствията на Баневи, Арабаджиеви и Миню Стайков да са свързани с идните избори.

"Една прокурорска инспекция започва, когато има задоволително годни разработки. "Или тогава, когато на прокуратурата бъдат предоставени данни, годни за формиране на досъдебно произвеждане. А данните по тези три случая са събирани дълго време ", съобщи Цацаров.

Главният прокурор призна и че няма значителен прогрес по следствието на убийството от Национална агенция за приходите Иво Стаменов

"По отношение на това ликвидиране са извършени доста дейности, и с мое присъединяване и това на тогавашния основен секретар, в този момент министър Младен Маринов “, изясни той. "Разкриването на убийството е работа на Министерство на вътрешните работи. Прокуратурата проверява и упреква, само че не разкрива закононарушения ", уточни Сотир Цацаров.

Той отхвърли и опцията длъжността на основния прокурор да е изборна, тъй като някой ще би трябвало да заплати предизборната акция.

"Не, не е по-добрият вид. Ако бъде подложена на избор, някой ще би трябвало да заплати изборната акция. Тогава ще стигнем едни механизми, които ще покажат деформации, надалеч по-големи от сегашните. Далеч по-големи от да вземем за пример партийната дотация “.

Цацаров напомни социологическо изследване от последните дни, в което се показва, че над 80% нямат разбиране за работата на правосъдната системата и разпоредбите, по които действа.

"Хората свързват всичките си упования за правдивост не с полиция, следствие, даже не със съд. Главният прокурор е фигурата, която концентрира всички упования за правдивост, дори в случай че желаете за отмъщение. Но основният прокурор не е всевластен, не е вълшебник “, заключи Цацаров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР