Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата има подозрения кой

...
Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата има подозрения кой
Коментари Харесай

Извънредно: Знае се поръчителят на отвличането на Адриан Златков!

Главният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че прокуратурата има съмнения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков.

По думите му има данни, че с закононарушението са свързани още хора, които са "или помагачи, или просто част от изпълнителския уред ".

"Едно такова закононарушение изисква и гарант, а подобен гарант има ", изясни Цацаров, представен от "Фокус ".

Той акцентира, че съгласно него по случая е осъществена голяма работа, в това число от сръбската прокуратура, само че е мъчно да се потвърждават сходен вид действия.

Софийският апелативен съд реши през днешния ден да освободи от ареста четиримата упрекнати в съпричастност с отвличането на Адриан Златков. Под гаранция бяха пуснати Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова.

Цацаров разяснява и думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че шуменската прокуратура извършва политически поръчки.

Той изиска Нинова да даде всички документи, които има, с цел да бъде назначена инспекция.

"Колегите са проверявали сигнал за документно закононарушение, тъй че надали може да се приказва, че се ревизира партийна активност или нещо такова. Но дано има постъпили документи, неотложно ще бъде разпоредена инспекция и резултатите от нея ще бъдат обществени ", съобщи основният прокурор.

Цацаров уточни още, че е стеснителен фактът, че има данни за подадени сигнали против кметове в прокуратурата и полицията, на които обаче не е реагирано или сигналите са затваряни.

„ Отправени бяха обвинявания към ДАНС във връзка с документи, които са попаднали в кмета на Септември и които са издадени от организацията. Проверката, която е разпоредена обаче след сигнал и на наблюдаващия прокурор, демонстрира, че те са минали и през прокуратурата, и през органи на Министерство на вътрешните работи и по този начин са стигнали до нощното шкафче на кмета”, добави той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР