Главният прокурор Сотир Цацаров, неговият заместник Иван Гешев, както и

...
Главният прокурор Сотир Цацаров, неговият заместник Иван Гешев, както и
Коментари Харесай

Сотир Цацаров и Иван Гешев се срещнаха със съветник на президента Тръмп в Белия дом

Главният прокурор Сотир Цацаров, неговият заместител Иван Гешев, както и ръководителите на ДАНС Димитър Георгиев, Националната разследваща работа Атанас Атанасов и работа "Военна информация " Велко Атанасов, са били признати в Белия дом.

Това стана ясно от фотография публикувана от пресцентъра на прокуратурата. Българската делегация се срещна с съветника на президента Доналд Тръмп Тим Морисън. Морисън е член на Съвета по национална сигурност в администрацията на американския президент, а измежду тематиките за диалог са били въпросите на Европа, Русия и контрола над оръжията за всеобщо поразяване.

На формалната си фейсбук-страница Федералното бюро за следствие (ФБР) в петък също разгласява фотография за срещата с управленията на българските прокуратура и специфични служби.

Основната тематика на диалозите с българските представители във Вашингтон са били съдействието сред правоохранителните органи на Съединени американски щати и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и проведената престъпност, прането на пари, както и дейностите в отбрана на националната сигурност.

"Отделът за интернационалните интервенции на ФБР и юридическото ни аташе в София бяха домакини на делегация, ръководена от генералния прокурор на България Сотир Стефанов Цацаров тази седмица. Ръководителите на ФБР приветстваха делегацията в Щаба на ФБР за полемики по отношение на съдействието в региона на правоприлагането и най-хубавите практики в комплицирани интернационалните следствия ", пишат от Федералното бюро за следствия на Съединени американски щати.



Припомняме, Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев бяха на посещаване в Съединени американски щати, като визитата бе по покана на американската страна за интервала 14-17 октомври 2019 година В визитата, с изключение на основният прокурор и заместник-главният прокурор, участваха още ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “ Димитър Георгиев, ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване “ Атанас Атанасов и изпълняващият длъжността шеф на Служба „ Военна информация “ Велко Атанасов. В работната стратегия бяха включени срещи във Федералното бюро за следствие, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР