Главният прокурор Сотир Цацаров е готов отново да покаже документите

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е готов отново да покаже документите
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Апартаментът ми е купен , не е дарен

Главният прокурор Сотир Цацаров е подготвен още веднъж да покаже документите за покупката на апартамент в Пловдив, осведоми lupa.bg. Това се показва в изказване, публикувано от пресслужбата на прокуратурата във връзка на обява в "Бивол " от през вчерашния ден и изказване на някогашния вътрешен министър Христо Иванов тази заран.

Главният прокурор е подготвен да даде за обществен достъп нотариален акт, удостоверения от Служба по вписванията, фактура за покупка на парцела и други документи, които към този момент са показани от него още през ноември 2012 година, когато е направено инспекция на Висш съдебен съвет. "Готов съм да показва и спомагателни такива, тъй като нямам какво да укривам. Всички имотни покупко-продажби са декларирани по съответния законов ред, като в годишните ми имотни заявления са посочени действителните цени на придобиването им ", декларира Цацаров.

"За мен са ясни както задачите, по този начин и сценаристите на тези изявления. Статията от 19.05.2019 година няма създател, с изключение на безадресното "Биволъ ". Така единственото неразбираемо и завалено от мен е неналичието на героизъм от страна на нейния автентичен създател да застане с името си зад това, което е написал ", показва още основният прокурор.

Публикацията от "Бивол " твърди за изгубването на името на Цацаров след затварянето на имотния указател и обвързва договорката с "Мултак №1 ". Публикацията напомня и изказванието си, че в края на 2012 година още веднъж е била осъществена замяна със задна дата в Търговския указател. През почивните дни уеб сайтът на Агенцията беше със спрян достъп заради механически аргументи.

Сотир Цацаров припомня, че тези лъжи са публикувани за първи път през 2012 година още веднъж по време на процедурата по желание на основен прокурор. Още тогава в хода Етичната комисия на Висш съдебен съвет е направила инспекция на медийните изявления, а за потребностите й Сотир Цацаров е показал подробни писмени мнения /на 26.11.2012 година и на 07.12.2012 г./, съпроводени с нужните документи, измежду които нотариален акт, удостоверения от Агенция по вписванията, фактура, издадена от сдружението - продавач и други Етичната комисия не откри нарушавания.Въпроси, свързани с изявленията на "Биволъ " и на други медии в тази тенденция, са му били поставяни и при откритите чувания в комисията, а и по време на избора, излъчен директно по националната телевизия.

Така още в края на 2012 година е станало ясно, че фамилията ми не е надарено, а е закупило апартамент в гр. Пловдив, със застроена повърхност от 55,50 кв. м., за сумата от 21 120 евро, при данъчна оценка от 25,382,32 лева, показва Сотир Цацаров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР