Главният прокурор Сотир Цацаров направи предложение за отмяна на българското

...
Главният прокурор Сотир Цацаров направи предложение за отмяна на българското
Коментари Харесай

Цацаров направи предложение за отмяна на българското гражданство на египтянин и израелец

Главният прокурор Сотир Цацаров направи предложение за анулация на българското поданство на египтянин и израелец. Във Върховната касационна прокуратура постъпват сигнали от ДАНС за позволени нарушавания в хода на процедурата по придобиване на поданство, както и за несъблюдение на отговорностите за поддържане на направени вложения, станали съображение за приемане на българско поданство.

Предложенията касаят:

Омру Махмуд Фаузи Дасуки, роден в Гиза, Египет, придобил българско поданство с Указ № 70 от 08.06.2018 година на Вицепрезидента на Република България, заради укриване от него на обстоятелства, които биха послужили като съображение за отвод за придобиване на българско поданство. В хода на инспекцията е открито, че добитите от Омру Дасуки български държавни облигации, като законова причина за придобиване на българско поданство, не са били налични като инвестиция даже и все още на привършване на процедурата по придобиване на наше поданство и не са открити вложения, които лицето да е поддържало в изискуемия се двугодишен период.

Сахм Абдул Абдул Яги, роден в Йерусалим, Израел, придобил българско поданство с Указ № 44 от 24.04.2018 година на Вицепрезидента на Република България, заради укриване от него на обстоятелства, които биха послужили като съображение за отвод за придобиване на наше поданство и неподдържане на инвестицията, станала съображение за българско поданство най-малко в минималния законов период от две години. И във връзка с лицето Сахм Яги е открито, че добитите от него държавни скъпи бумаги не са били налични все още на привършване на процедурата по придобиване на наше поданство и не са открити вложения, които лицето да е поддържало в изискуемия се двугодишен период.

Припомняме, че след осъществена инспекция на сигналите, съгласно пълномощията си по член 31 от Закона за българското поданство, през месец юни 2019 година основният прокурор Сотир Цацаров насочи оферти до министъра на правораздаването за анулация на добито българско поданство във връзка с Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина, а през месец юли 2019 година и във връзка с Магди Мохеб Камил Кассабгуи и Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани.

В хода на осъществяваната от Върховна касационна прокуратура инспекция са открити учредения за анулация на натурализацията във връзка с още две лица, жители на други страни.

За всеки от тях основният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правораздаването, с искане да насочи предложение до президента на Република България за издаване на декрет за анулация на натурализацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР