Главният прокурор Сотир Цацаров лично разпореди да бъде изискана разпечатка

...
Главният прокурор Сотир Цацаров лично разпореди да бъде изискана разпечатка
Коментари Харесай

Цацаров иска разпечатка и за разговорите на прокурор Георги Кацаров за убийството във Виноградец

Главният прокурор Сотир Цацаров персонално разпореди да бъде изискана разпечатка за извършените диалози и за шефа на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров по отношение на следствието на убийството в село Виноградец. Окръжната прокуратура в Пловдив пък ще поеме случая незабавно след привършване на най-неотложните задания на проверяващите, съобщи Цацаров.

Случаят " Виноградец " се заплита: Детето държало револвера, не е потвърдено, че е стреляло

В момента преписката се води под наблюдението на ръководителя на Окръжната прокуратура Васил Малинов. Прехвърлянето й към Пловдив обаче се налагало, с цел да се избегнат каквито и да било пристрастия в работата, откакто очевидци на случая описаха за близки връзки сред Кацаров и притежателя на оръжието, с което е стреляно – ръководителя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Целта е да се разбере дали са се чули незабавно след случилото се и имало ли е опит да се прикрият значими обстоятелства към убийството.

Две са главните версии за убийството във Виноградец

Прокурор Кацаров ще бъде разпитан във вторник като очевидец по делото. На същия ден ще бъдат снети и показания от 6-годишното момче, за което се твърдеше, че несъзнателно е стреляло с револвера на Влайков и е умъртвило 47-годишния притежател на заведението Наско Тонкев. Нелепият случай стана при празнуване на рождения ден на детето в четвъртък късно вечерта. То ще бъде разпитано при щадящи душeвността му условия в „ Синята стая “ в наличието на психолог и възпитател.

След убийството във Виноградец: Проверяват с кого е приказвал по телефона Лазар Влайков

Изисканите през вчерашния ден разпечатки от телефона на Влайков, както и на множеството участвали на съдбовния рожден ден, са получени от проверяващите през днешния ден към обяд. До дни се чакат и резултатите от натривките от ръцете на 6-годишния рожденик, в началото разгласен преждевременно за несъзнателен палач. Натривки са взети и от други участници в празненството. След него в ресторанта и в близост са открити над 126 гилзи от разнообразни оръжия. Не стана ясно дали ще бъде потърсена отговорност и на други, които са стреляли посред обитаемо място в прорез със закона.

Близки на убития във Виноградец: Няма по какъв начин револверът да е бил у детето

В диалог със Сотир Цацаров прокурор Георги Кацаров е удостоверил, че има другарски връзки с Влайков. Заявил е обаче, че от месец не са се чували и виждали с него. Справката от мобилния му оператор ще покаже дали споделя истината.

Назначена е ДНК-експертиза, която ще бъде направена от водеща частна лаборатория за колкото може по-бързи и точни резултати, разгласи още основният прокурор. 

Възложена е и характерна сложна експертиза, която да откри дали е допустимо дете да създаде изстрел с револвер „ Глок “ като този на Лазар Влайков. Особеност на оръжието е, че няма външен предпазител, само че въпреки това Цацаров означи, че е доста мъчно 6-годишно момче да стреля с такова оръжие.

Арестуваха шефа на Общинския съвет в Септември, детето стреляло с неговия револвер

Главният прокурор заяви още, че ще бъдат преразгледани и двете прекратени полицейски производства срещу Лазар Влайков от 2008 година и 2012 г. Първото е за побой над наследник на общински консултант от Септември, а второто – за неколкократно наръгване с нож на мъж от Пазарджик след счепкване при пътен случай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР