Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата

...
Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата
Коментари Харесай

Цацаров погва офшорките, именията и банковите сметки на политиците ни в чужбина

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата налична в организацията информация /включително и от финансовото разузнаване/ по отношение на банкови сметки, присъединяване в офшорни компании, притежавани недвижими парцели в чужбина и други вложения от лица, заемащи висши обществени длъжности и недекларирани по съответния ред, оповестиха от прокуратурата.

Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както персонално, по този начин и посредством свързани или подставени лица, прецизират от държавното обвиняване.

Наличната информация в ДАНС би трябвало да бъде предоставена без закъснение и в оптималната конкретика, се споделя в писмото на основния прокурор Сотир Цацаров до ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев.

Проверката на прокуратурата идва единствено два дни откакто президентът Румен Радев изиска следствие на офшорните сметки и парцелите на политиците.

" Виждате, че министър председателят всяка седмица събира директно подчинените му служби и способени органи, и както се ровят в кофите за отпадък за контрабандни цигари е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в парцелите и компаниите на политици посредством подставени лица. Иначе в случай че и в този момент бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да стимулират своето влияние “, съобщи той по време на визитата си в Асеновград във връзка празника на града.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР