Главният прокурор Сотир Цацаров изгледа еретичната и забранявана преди 1989-а

...
Главният прокурор Сотир Цацаров изгледа еретичната и забранявана преди 1989-а
Коментари Харесай

Цацаров гледа театър за богомилите в Народния

Главният прокурор Сотир Цацаров изгледа еретичната и забранявана преди 1989-а пиеса на Стефан Цанев " Процесът срещу богомилите " в Народния, написа " Стандарт ". Втората премиерна вечер на новата режисура в неделя мина при голям триумф, както и първата ден по-рано. Режисьорката Маргарита Младенова, създателят и актьорите дълго одобряваха аплаузи след края на представлението. Цанев показва богомилството не като разрушителна разкол, а като коректив на тогавашната ни черква, станала прислужник на светската власт. Критиката към властта, изгубила човешкото си лице, и към църквата, употребяваща Христос като средство за трупане на благосъстояния, навежда на заключението, че всичко в историята се повтаря и няма нищо ново под слънцето. Деян Донков стартира сезона извънредно мощно с ролята си на цар Борил, която разиграва по три разнообразни метода.

Публиката остана очарована и от сценографията на Никола Тороманов, който придвижва действието в голяма железна фуния, разграничена на сфери.

Консервативният фен ще бъде извънредно сюрпризиран от осъвременяването и настоящото звучене на историята за богомилите, писана от Цанев през 1968-а, до момента в който съветските танкове навлизат в Чехословакия.

"Браво за довечера и още доста триумфи! ", написа и Лили Иванова във Facebook, откакто в събота вечерта изгледа спектакъла на националната ни натрупа. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР