Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев демонстрираха

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев демонстрираха
Коментари Харесай

Предозиране: Цацаров и Гешев показаха специално отношение към свидетеля Ваклин

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев демонстрираха " отварянето " си към обществото, както дава обещание концепцията на единствения претендент за основен прокурор. Те разгласиха своя фотография с Александър Ваклин - основен очевидец по делото за рушвет против отстраненото управление на столичния общински регион " Младост " - Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Строителният бизнесмен е бил признат в кабинета на Цацаров, с цел да се оплаче от " медиен напън и операции ". В известието гласовете на очевидеца Ваклин и на управлението на прокуратурата се сливат и се схваща, че освен той се оплаква от операции.

Като техен създател се показва съответно уеб сайтът " Биволъ ", разкрил непосредственост на прокурора Гешев със съучастник на Ваклин, само че недоволството е и от други медии. Всички те прочее отразиха разпореждане на Апелативната спецпрокуратура, която заяви за близкото другарство. Пропуснат е и фактът, че " Биволъ " разгласява правото на отговор на засегналия се.

Срещата с управлението на прокуратурата е разкош, който се случва на малко на брой жители, и в действителност слага повече въпроси, в сравнение с отговори дава. В духа на " отваряне " към обществото чакаме държавното обвиняване да уведоми данъкоплатците: С какъв брой очевидци по наказателни каузи се е срещало до момента? Какви обещания им е давало? Документирани ли са тези срещи? Какъв е редът очевидец да се срещне с основния прокурор, с цел да могат и други жители да се възползват от закрилата му?

Ето какво гласи известието на прокуратурата:

" На 26 август 2019 година в Съдебната палата в София, основният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван Гешев и Мария Шишкова, се срещнаха с Александър Ваклин, по негова молба.

Срещата е поискана от господин Ваклин, във връзка упражняването на систематичен и целеустремен напън по отношение на него и фамилията му, в резултат на показанията му като очевидец на държавното обвиняване по делото против кмета на столичния регион " Младост ". Александър Ваклин удостовери позицията си, изложена в отвореното му писмо до медиите от 9 август т. година, а точно – че негово законово обвързване е да не взе участие в корупционна скица и да не укрива закононарушение, което му е станало известно. Той уточни още веднъж, че са били положени целенасочени старания в общественото пространство да бъде наранена персоналната и професионалната му известност, в това число и посредством медийни изявления, съдържащи откровени лъжи.

Тази операция на публичното мнение, почнала още при задържането на подсъдимата Десислава Иванчева, продължава като заложена " линия на държание " и до сегашния миг, в хода на процедурата по желание на основен прокурор.

Александър Ваклин уточни като образец за това публикация, оповестена на 07.08.2019 година в уеб страницата " Бивол " с погрешни изказвания по отношение на добит парцел от фамилията на Иван Гешев, с неизвестен създател и в това време, непубликуването от този уебсайт на правото му на отговор, изпратено още на идващия ден. Съобразно Конституцията на Република България, свободата на изложение на мнение не може да се употребява за уронване на правата и положителното име на другиго, а с сходни изявления " свободата на словото се изопачава до независимост на очерняне, открити нападки и подстрекателство към принуждение ".

Главният прокурор и неговите заместници обявиха своето схващане към изложените от господин Ваклин проблеми и показаха, че ще застанат зад всеки очевидец в отбрана на законовите му права.

Ръководството на Прокуратурата е на безапелационната позиция, че са неприемливи опити за напън върху очевидци и уронване на положителното им име, в това число и посредством дирижирани медийни акции. Недопустими са и всевъзможни опити за манипулиране на публичното мнение по отношение на хора, изпълнили гражданския си дълг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР