Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на правосъдието Цецка Цачева

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на правосъдието Цецка Цачева
Коментари Харесай

Сотир Цацаров и Цецка Цачева се срещнаха с американския си колега Джеферсън Сешънс

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на правораздаването Цецка Цачева организираха работна среща с Джеферсън Сешънс, основен прокурор и министър на правораздаването на Съединените американски щати 22 май 2018 година Г-н Сешънс е на посещаване в България за присъединяване в срещата Европейски съюз – Съединени американски щати, в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от прокуратурата.

В продължение на диалозите, водени при министър-председателя Бойко Борисов по – рано денем, съществени тематики на разискване бяха двустранните връзки в региона на интернационалното правно съдействие. Направен бе обзор на действието на Договора за екстрадиция сред Правителството на Република България и Правителството на Съединени американски щати, за интервала от 2008 година до момента, както и на действието на Договора за някои аспекти на правната взаимопомощ по наказателни каузи. Главният прокурор и министърът на правораздаването потвърдиха позицията, че действието на тези контракти не може да бъде поставяно под подозрение, само че в тази ситуация с екстрадиционното произвеждане във връзка с Желяз Андреев и другите български жители по същото дело в Съединени американски щати, българските институции ще работят интензивно за отбрана правата на своите жители.

Предмет на разискване бе и съдействието в региона на наказателното гонене на тероризма, трафика на хора, както и на нарушаването на правото на интелектуална благосъстоятелност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР