Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал правосъдния министър Данаил Кирилов

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал правосъдния министър Данаил Кирилов
Коментари Харесай

Цацаров поиска да бъде отнето българското гражданство на египтянин и пакистанец

Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал правосъдния министър Данаил Кирилов с искане да насочи предложение до президента за лишаване на българското поданство на двама души - египтянин и пакистанец. 

Искането идва, откакто във Върховната касационна прокуратура са постъпили сигнали от ДАНС за позволени нарушавания в хода на процедурата по придобиване на поданство, които били открити при инспекция по отношение на нарушавания при даването на поданство на други четирима души - Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина, за които Цацаров е изискал през юни лишаване на българското поданство. 

В новия случай става въпрос за Магди Мохеб Камил Кассабгуи, роден в гр. Кайро, Египет, и придобил българско поданство с Указ от 23.08.2018 година и Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани, роден в гр. Карачи, Пакистан, придобил българско поданство с Указ от 23.08.2018 година

Магди Кассабгуи е получил българско поданство при започване на 2018 година, а Мустафа Хемани - през април 2017 година, откакто са създали вложения в размер на над 2 млн. лв.. 

И двамата са показали удостоверения за вложения - закупени държавни скъпи бумаги, от " Юнион Банк " в Лихтенщайн. Оказва се обаче, че Хемани продава закупените скъпи бумаги 4 дни след издаването на удостоверението, а Кассабгуи - 6 дни след издаването на удостоверението. По закон направената инвестиция би трябвало да е налична две години след приемането на българско поданство. 

Продажбата и в двата случая е в края на декември 2017 година Така се оказва, че двамата нямат право на българско поданство, което обаче е открито едвам през юни тази година.

България към този момент беше подложена на критика от Европейската комисия за даването на поданство след вложения, което по-късно не се управлява по никакъв метод. 

От прокуратурата показват, че инспекциите по сигнали на ДАНС и за други лица продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР