Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правосъдието с

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правосъдието с
Коментари Харесай

Цацаров иска лишаване от гражданство на двама

Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правораздаването с искане да насочи предложение до президента за издаване на декрет за анулация на натурализацията (придобито българско гражданство) във връзка с двама души, осведомиха от пресцентъра на прокуратурата.

Искането касае Магди Мохеб Камил Кассабгуи, роден в Кайро, Египет. Той е придобил българско поданство в края на август 2018 година Причината за анулация на поданството е, че мъжът е укрил обстоятелства, които биха послужили като съображение за отвод за придобиване на наше поданство и неподдържане на инвестицията, станала съображение за българско поданство най-малко в минималния законов период от две години.

Вторият човек, за който се желае анулация на поданството, е Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани. Той е роден в Карачи, Пакистан. Причината за настояването на основния прокурор е идентична с тази за Кассабгуи.

Тези дейности на основния прокурор са разследване от сигнали на ДАНС до Върховната касационна прокуратура за позволени нарушавания в хода на процедурата по придобиване на поданство, както и за несъблюдение на отговорностите за поддържане на направени вложения, станали съображение за приемане на българско поданство. Проверката на ВКП по тези сигнали продължава.

През месец юни тази година Сотир Цацаров насочи предложение до правосъдния министър за анулация на натурализацията във връзка с четирима души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР