Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка по повод прекратяването

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка по повод прекратяването
Коментари Харесай

Прокуратурата и ДАНС започват проверка на Ралица Агайн от КФН заради фалита на ЗК `Олимпик`

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил инспекция във връзка прекратяването на активността на клона на Застрахователна компания „ Олимпик “ у нас, оповестиха от държавното обвиняване.
 Манолова упрекна КФН в слаб надзор при срутва на Олимпик  Протест ще разсънва заспалата КФН след измамата Олимпик  Българските шефове на кипърската Олимпик
Ще бъде проверен начинът, по който Комисията за финансов контрол е осъществила пълномощията си, и по-специално нейния отраслов заместник-председател, ръководещ управление „ Застрахователен контрол “ и на това ръководство, във връзка с съответния осигурител.

За ресора в комисията дава отговор зам.-председателят Ралица Агайн.

Ще бъде тествано спазването на условията на закона за започване на активността на клона на ЗК „ Олимпик “ в България, осъществяването на пълномощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов контрол, както и упражняването на настоящ контрол, в това число след издадената възбрана „ Олимпик “ да подписва нови контракти и да удължава периода на досегашните, допълват от прокуратурата.

Проверката се реализира от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е предоставена на Държавна организация „ Национална сигурност “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР