Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от парламента да се

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от парламента да се
Коментари Харесай

Цацаров зададе дневен ред на парламента: Иска изслушване на Бойко Рашков

Главният прокурор Сотир Цацаров е изискал от Народното събрание да се занимае с изнесените данни и условия от ръководителя на Националното бюро за надзор на СРС (НБКСРС) Бойко Рашков. 

В писмо до ръководителите на вътрешната комисия Цветан Цветанов и на комисията за спецслужбите Димитър Лазаров основният прокурор предлага цялото управление на бюрото да бъде изслушано на настрана съвещание. Според Цацаров спор в Народното събрание нямало да има политическа багра.

" Считам, че отправените за следващ път от него (Бойко Рашков) съществени обвинявания следва да бъдат разисквани на съвещание на ръководените от вас комисии, тъй като имат директно отношение към спазването на закона и правата на жителите, а също и към вътрешната сигурност. Предлагам да обсъдите нуждата от такова съвещание - на отрасловата комисия или взаимно на двете комисии.  Моето схваща е, че единствено в хода на подобен институционален диалог българските жители могат да получат информация, която дава отговор на истината и не е изкривена от персонални упоритости и партийни пристрастия ", се показва в писмото на основния прокурор. 

Цацаров предлага на съвещанието да участват и шефовете на служби и предлага то да бъде намерено за медии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР