Главният прокурор Сотир Цацаров е на посещение в Сърбия, съобщи

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е на посещение в Сърбия, съобщи
Коментари Харесай

Главният прокурор е в Сърбия дни преди мегаделото КТБ

Главният прокурор Сотир Цацаров е на посещаване в Сърбия, заяви прокуратурата.

Визитата става седмица преди началото на делото за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ). Главният обвинен по делото банкера Цветан Василев се намира в Белград.

В сръбската столица двете прокуратури ще подпишат меморандум за съгласие и съдействие. Ще бъдат разисквани и други тематики и въпроси от съвместен интерес, е посочено в известието на българската прокуратра.

В програмата се плануват срещи на българската делегация с представители на сръбската прокуратура и в Народното събрание на Сърбия.

Главният прокурор Сотир Цацаров е придружаван от заместник-главния прокурор Ася Петрова и от завеждащия отдел „ Международен “ във Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов.

Посещението на основния прокурор в западната ни съседка става дни преди началото на делото за банкрута за КТБ, планувано за 13 декември.

От три години българската прокуратура желае от сръбските управляващи предаването на главния обвиняем за банкрута на четвъртата по величина българска банкаЦветан Василев.

Към момента обаче сръбското правораздаване отхвърля да върне Василев на българските правоохранителни институции.

Общо 17 души са подсъдими за банкрута на КТБ. Сред тях са представители на мениджмънта на банката, вътрешния одит и одитиращата компания и двама подуправители на Българска народна банка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР