Главният прокурор Сотир Цацаров е на официално посещение в Германия

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е на официално посещение в Германия
Коментари Харесай

Цацаров обсъди тероризма и организираната престъпност с германски колеги

Главният прокурор Сотир Цацаров е на публично посещаване в Германия по покана на федералния прокурор доктор Петер Франк.

В Карслруе, където е седалището на Федералната прокуратура, българският основен прокурор е придружаван от заместниците си във ВКП и ВАП Иван Гешев и Ася Петрова, оповестиха за медиите от "Връзки с обществеността " на Прокуратурата на България.

В рамките на визитата бяха извършени срещи с ръководителя на Федералния Върховен съд на Германия Бетина Лимперг, със съдията от Конституционния съд Сибиле Кесал-Вулф, с основните прокурори на Манхайм Александър Шварц и на Карлсруе доктор Уве Шлосер.

Сред главните тематики, дискутирани по време на диалозите, са актуалните аспекти на тероризма и интернационалните измерения на проведената престъпност, както и съдействието сред правоохранителните органи в противодействието им.

Настоящата трета среща сред основните прокурори на България и Германия е продължение на сполучливото съдействие на двете прокуратури. Първата бе в Карлсруе през ноември 2017 година а през юни 2018 година доктор Петер Франк бе на посещаване в София.

Федералната прокуратура в Германия е със седалище в Карлсруе, където се намират и Федералният Върховен съд и Конституционният съд. Федералната прокуратура има изключителна подготвеност във връзка с наказателното гонене на тероризъм и другите закононарушенията срещу републиката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР