Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил предложение до министъра на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил предложение до министъра на
Коментари Харесай

Цацаров препоръча на Цачева как да се грижи за затворниците

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил предложение до министъра на правораздаването Цецка Цачева по какъв начин да бъдат усъвършенствани изискванията в някои от пандизите в страната. 

По предписание на Цацаров е била осъществена инспекция в пандизите, като е направена оценка на съотношението между  пандизчиите и охранителния състав.

Резултатите от инспекцията посочили, че това съответствие е сериозно в пандиза " Хеброс " в Пловдив - 1 служител на 97 пандизчии, пандиза в Стара Загора - 1:84, и в Плевен- 1:102.

„ Това основава предпоставки за ненадеждна защита на местата за отнемане от независимост “, написа основният прокурор. Той предлага да бъде създаден и одобрен норматив за оптимално съответствие на числеността на надзирателите по отношение на лишените от независимост, да се попълнят незаетите щатни длъжности в системата на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и да се провиснал нови щатове за обществени служащи и психолози в местата за отнемане от независимост.

В писмото на основния прокурор се показва угриженост от обстоятелството, че установените недостатъци са систематични. Съобразно пълномощията си прокуратурата е алармирала за проблемите в пандизите и затворническите общежития и през 2015, и през 2016 година с писма от основния прокурор до съответните министри на правораздаването – Екатерина Захариева и Христо Иванов.

По време на среща с ръководителите на Синдиката на чиновниците на пандизите в България (ССЗБ) Христо Илков и Радослав Мартинчев, основният прокурор Сотир Цацаров е изразил вяра за оптимално и скоростно решение на насъбраните проблеми, взаимно с всички способени институции и с дейното подпомагане на работещите в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР