Главният прокурор Сотир Цацаров бе принуден да се обяснява за

...
Главният прокурор Сотир Цацаров бе принуден да се обяснява за
Коментари Харесай

И Цацаров в обяснителен режим за имотните си сделки

Главният прокурор Сотир Цацаров бе заставен да се изяснява за имотните си покупко-продажби поради информация на уеб страницата Бивол. Разследване на медията отпреди няколко години разкри, че през 2007 година компания " Калисто Мати " е дарила парцел на Цацаров и брачната половинка му. Тогава той е бил най-влиятелният пловдивски арбитър, Председател на Окръжния съд. Заради абсурда с въпросното “дарение” и кандидатурата на арбитър Сотир Цацаров за Главен Прокурор на страната, Имотният указател в края на 2012 година беше сменен със задна дата и договорката беше преформатирана на “покупко-продажба”. Преди ден от Бивол оповестиха, че още веднъж общественият указател е свален, а договорката по този парцел в самия център на Пловдив е изчезнала. Освен изгубването на Цацарови, компания " Калисто Мати " пък я няма в имотните партиди на Сотир Цацаров и Меглена Цацарова за тази съответна договорка. Проверката на Бивол бе предизвикана, откакто Имотният указател беше затворен в петък вечерта в продължение на повече от 36 часа.
В пресъобщение на прокуратурата от през днешния ден се споделя, че основният прокурор Сотир Цацаров е подготвен още веднъж да покаже документите за покупката на апартамент в Пловдив.
Главният прокурор е подготвен да даде за обществен достъп нотариален акт, удостоверения от Служба по вписванията, фактура за покупка на парцела и други документи, които към този момент са показани от него още през ноември 2012 година, когато е направено инспекция на Висш съдебен съвет. Готов съм да показва и спомагателни такива, тъй като нямам какво да укривам. Всички имотни покупко-продажби са декларирани по съответния законов ред, като в годишните ми имотни заявления са посочени действителните цени на придобиването им, декларира Цацаров.
Главният прокурор припомня, че " тези лъжи са публикувани за първи път през 2012 година още веднъж по време на процедурата по желание на основен прокурор ". Още тогава Етичната комисия на Висш съдебен съвет е направила инспекция на медийните изявления, а за потребностите й Сотир Цацаров е показал подробни писмени мнения, съпроводени с нужните документи, измежду които нотариален акт, удостоверения от Агенция по вписванията, фактура, издадена от сдружението - продавач и други Етичната комисия не откри нарушавания. Въпроси, свързани с изявленията на Бивол и на други медии в тази тенденция, са му били поставяни и при откритите чувания в комисията, а и по време на избора, излъчен директно по националната телевизия.

Така още в края на 2012 година е станало ясно, че фамилията ми не е надарено, а е закупило апартамент в гр. Пловдив, със застроена повърхност от 55,50 кв. м., за сумата от 21 120 евро, при данъчна оценка от 25,382,32 лева, показва Сотир Цацаров.
Сотир Цацаров и брачната половинка му Меглена Цацарова към този момент са неоткриваеми в имотната партида на компанията “Калисто Мати” ЕООД, за която Биволъ разкри още преди 7 години, че през 2007 година е дарила апартамент на Цацаров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР