Главният прокурор Сотир Цацаров бе на среща при президента Румен

...
Главният прокурор Сотир Цацаров бе на среща при президента Румен
Коментари Харесай

Цацаров похвали Радев за познанията му на съдебната система и захапа Лозан Панов заради болните му амбиции да разделя

Главният прокурор Сотир Цацаров бе на среща при президента Румен Радев в границите на поредицата срещи с представители на правосъдната и изпълнителната власт, отдадени на промените в правосъдната система. " Не мисля, че имам право в президентската институция и пред президента да приказвам за виновност. Уважението не разрешава в тази постройка да бъда решавани институционални и не дай боже личностни несъгласия ", сподели основният прокурор.  " Изключително положително и бих споделил детайлно познаване на проблемите на правосъдната система, на всички детайли в правосъдната система, на всички нейни органи, от страна на президента ", сподели Цацаров, отговаряйки на въпрос дали е станало въпрос за проблема с Лозан Панов.

В същото време той удостовери това, което е общо схващане, че методът на решение на проблемите в правосъдната промяна би трябвало да бъде сложен. А точно, той не може да се ограничи единствено с оповестяването на една или друга институция за отговорна за всички проблеми в правосъдната система, а следва да бъдат решавани всички проблеми на всички институции и да се търси най-хубавото за българските жители. Това чух като позиция и аз го схващам изцяло.

Той изрази негативното си мнението по отношение на концепцията " прокуратурата вън от правосъдната власт ". " Ако изведем прокуратурата от правосъдната власт и я създадем независима институция, няма ли да я създадем по-безконтролна ", запита той. " Аз съм сигурен, че господин Панов няма поддръжката на съдийското болшинство и това не е тяхното мнение, а мнението на господин Панов ", разяснява още Цацаров, като посъветва Лозан Панов да събере сътрудниците си от Върховен касационен съд и да ги попита дали те поддържат неговото мнение.

По отношение на развинтения болт в колата на Лозан Панов Радев е назначил инспекция на НСО, уточни основният прокурор, като добави, че военни прокурори към този момент изземват данни, ще бъде назначена и техническа експертиза. " Аз знам по този въпрос тъкмо толкоз колкото знаете и вие. Ние нямаме сезиране от НСО ", добави Цацаров.

Вчера Радев беседва с ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Президенът Румен Радев даде явен знак, че няма да взе участие в интригите на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, стана ясно след взаимната им среща, която продължи по-малко от час в постройката на " Дондуков " 2.

Източник: Българска национална телевизия, Канал3

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР