Главният прокурор се яви на разпит в Софийската градска прокуратура.

...
Главният прокурор се яви на разпит в Софийската градска прокуратура.
Коментари Харесай

Иван Гешев показа SMS-и с Борисов и записи с член на ВСС

Главният прокурор се яви на разпит в Софийската градска прокуратура. А по-късно, в изказване пред медиите, Иван Гешев разгласи, че ще желае отказ на членове на Висшия правосъден съвет и извади SMS-и и записи.

Около четири часа продължи разпитът на Иван Гешев. Той даде пояснения по сигнал на заместника му Борислав Сарафов, че е записал диалог с члена на Висш съдебен съвет – Йордан Стоев, без той да подозира.

" Ама, добре, кажете ми бе хора. Готвите ми офанзива. Кажете ми, ще си потегли, без да ги вършиме тези нелепости " се чува на записа

След това от прокуратурата оповестиха, че стартират инспекция за корист с власт против водача на ГЕРБ Бойко Борисов и други политически фигури като Мария Габриел за прилагане на общинско жилище в София, до момента в който е в Европейския парламент, както и сигнал за изнасяне в чужбина на големи суми с Авиоотряд 28.

И още – ревизират двама членове на Висш съдебен съвет за „ противоправни дейности “. Последва изказване на Гешев, в което той разгласи, че се прави атентат против правосъдната система.

Аудиозапис с магистрат и SMS с политик извади основният прокурор и съобщи, че има опит за преодоляване на правосъдната система и скрит план против него.

“Част от този скрит план, съгласно мен, уповавам се да не е по този начин, е така наречен закон „ Зарков “, както го назова един политически водач, лицето Бойко Методиев Борисов – „ Крумови закони “, сподели Гешев.

Главният прокурор приказва пред медиите след разпита си в прокуратурата и седмица откакто скъса оставката си - още веднъж със същата вратовръзка със признака на Републиканска партия в Съединени американски щати и ръкавели – със признака на Демократическата партия. Обвинител номер 1 още веднъж повтори част от описа си за гърмежа до кортежа му.

Ще кажа истината пред българските жители, тъй като тя ще ни направи свободни, добави той

„ Чудо е, че не пострада никой – Божа работа. Нямам пояснение по какъв начин това се случи, с изключение на, че е Божествена интервенция “, сподели още Гешев.

Главният прокурор добави, че е бил подготвен да даде оставката си.

„ Казах на най-хубавите си другари, че ставам административен прокурор. В името на спокойствието. Казаха ми, че връзката не е хубава в Щатите и да се забележим като си дойда “, добави Гешев.

Намерението се трансформирало, откакто получил " заплашително писмо ", което сподели пред медиите.

Гешев пусна и аудиозапис, за който споделя, че с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев разясняват въпросното писмо и разгласи, че ще изиска отводи на част от Висш съдебен съвет.

„ На записа се загатва съответно лицето Бойко Методиев Борисов “, добави той.

Той сподели и сканиран документ

Главният прокурор сподели и SMS, за който споделя, че е с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов разгласи още, че към този момент има две призовки: „ Днес са ми изпратили две разнообразни призовки, в един и същи час, само че на две разнообразни места. Ако не се явя на едното, ще ме арестуват ли, какво. На празници получавам по 5-6 хиляди известия и на всички давам отговор с усмивка, това за мен е като " добър ден ".

Пред bTV един от членовете на Висшия правосъден съвет, чийто отказ Гешев ще желае също съобщи, че има призовка.

„ Учудва ме, че по този начин работи основния прокурор сега да ни накара да променим позицията си, само че ние сме твърдо решени да съблюдаваме закона до дъно и няма с какво да ни уплаши “, сподели Георги Кузманов.

Заместникът на Гешев разяснява общото чуване с Гешев, което следва.

По-рано през днешния ден той бе на разпит в прокуратурата

„ Ще застъпя истината такава, каквато я виждам “, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Йордан Стоев, за който се твърди, че е на записа, пуснат от Гешев, не беше открит за коментар.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР