Главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на

...
Главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска снемане на имунитета на депутат от ДПС

Главният прокурор изиска да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народен представител , който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

Става въпрос за Юсеин Вейселов . След избирането му за депутат, Окръжният съд в Габрово е с прял наказателното произвеждане против него заради придобиване на депутатски имунитет .

Окръжна прокуратура-Габрово е внесла обвинителен акт на 10.09.2021 година за закононарушение по член 343 алинея 1 б. „ в “ във вр. с член 342 алинея 1 от Наказателен кодекс - закононарушение по превоза. Справка на DarikNews.bg демонстрира, че против Вейселов е било формирано наказателното произвеждане в Габровския областен съд за закононарушение, осъществено на 22 октомври 2019 година, когато при ръководство на лек автомобил обвиненият е нарушил разпоредбите за придвижване. Така по несъобразителност той е предизвикал гибелта на насрещно движещ се велосипедист .

Продължаването на наказателното гонене против народния представител от 47-ото Народно заседание е допустимо единствено с позволение на Народното събрание на Република България или при неговото писменото единодушие , допълват от кабинета на основния прокурор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР