Главният прокурор не е политик, прокуратурата не се занимава с

...
Главният прокурор не е политик, прокуратурата не се занимава с
Коментари Харесай

Главният прокурор не е политик, но политиците се опитват да му се месят

Главният прокурор не е политик, прокуратурата не се занимава с политика, макар че политиците се пробват да се намесят в нейните дейности. ова съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева пред Българска национална телевизия.
" Главният прокурор се стреми да върне доверието в институцията, която съставлява. Ние желаеме да живеем в по-чиста страна, да се приказва по-малко за корупция, богатите хора да си заплащат налозите и да има по-малко набези над възрастни хора ".
Акциите на прокуратурата нямат демонстративна цел, а да се търси отговорност на отговорните. " Ние не можем да изкореним битовата престъпност, само че задачата на основния прокурор с тези всеобщи профилирани операциии, е тя да се понижи до най-малко ", добави Милева.

Тя разяснява публикацията в испанския вестник " Политико ", която свързва името на премиера Бойко Борисов с парцел и пране на пари. Според Милева е нужно време, с цел да бъде получена формалната информация и към момента не е ясно дали се води наказателно следствие там.

" Това е една от многото формирани инспекции на прокуратурата. Трябва да е ясно, че прокуратурата ще извърши инспекция против всяко лице, без значение дали той е настоящ министър председател на Република България ", съобщи Милева.

Прокуратурата не работи по авансово направен лист, а по доказателства. Ние не се тормозим да обвиним настоящ министър, висши държавни чиновници, олигарси в страната, безапелационна е Милева.

Относно някогашния министър на околната среда Нено Димов, който остава в ареста, Милева съобщи, че при определяне на виновност, ще има и други обвинени за водната рецесия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР