Главният прокурор не е изцяло безконтролен. Има доста легенди, но

...
Главният прокурор не е изцяло безконтролен. Има доста легенди, но
Коментари Харесай

Сотир Цацаров разкри получавал ли е 100 хиляди евро от Цветан Василев и има ли осъдени политици у нас

Главният прокурор не е напълно безотговорен. Има много митове, само че статутът ми е следен от съда, Народното събрание и Военновъздушни сили. Всяко мое деяние е под надзор. Това съобщи в предаването "Шоуто на Слави " по БТВ основният прокурор Сотир Цацаров, който отговори на зрителски въпроси по всички горещи тематики.

"По време на моя мандат са упрекнати министри и висши фигури. Един мандат би трябвало да се крепи на това, какъв брой от тях са наказани, а не какъв брой са упрекнати. Към днешна дата има доста съществено упрекнати политици. Мога да кажа, че към този момент има и наказани - 4 години затвор за зам.-министър, упрекнат за корупция, само че повече по случая не мога да кажа ", сподели още той.

"За да може да организираме съответни обвинявания и да поддържаме обвинявания, то е належащо да ни бъдат изпращат точни данни, които да не биват спирани на някакво равнище. По отношение на Арабаджиеви и Миню Стайков, мога да кажа, че за първи път от години видях действителни разработки, които ми дават опцията да стартира досъдебно произвеждане. Защо това не е правено в предишното, то някой различен би трябвало да ви отговори ", добави Цацаров.

"Не съм персоналният прокурор на Бойко Борисов - не се усещам по този начин ", безапелационен бе той.

„ Условията, на които Десислава Иванчева обитава, не са по разнообразни от тези на другите пандизчии и обвинени. Условията са равни за всички подсъдими”, отговори основният прокурор.

„ Разследването на „ Джи Пи Груп” ще продължи и освен с двама обвиняеми”, отговори още той.

„ Всички проблеми към спомагателни лифтове са били предмет на извънредно огромна инспекция от страна на прокуратурата. Знаем кой е действителният притежател на „ Юлен”. Ще стартираме следствие против Министерски съвет, в случай че не стартират работа по концесиите в Банско”, разяснява основният обвинител.

„ Ако в действителност Цветан Василев е давал на някого 100 000 евро на месец, то аз мога да му кажа, че нито евро не е стигнало до мен”, разкри Сотир Цацаров.

"Разкриването на ликвидиране е работа на Министерство на вътрешните работи. По убийството на Иво Стаменов са извършени доста дейности, само че забележителен прогрес за в този момент нямаме ", сподели още той.

"Делото "КТБ " е със приключено произвеждане. Това дело е в съда и за първи път е употребена интернационална експертиза. Продължават и профилираните следствия. Всички упования бяха свързани с това, че делото няма да стигне до съд - е стигна се ", разяснява Цацаров.

"Обществото има "глад " за правдивост. Аз съм с ясното схващане, че фигурата на основния прокурор събира очакванията на хората. Не се извинявам, само че зад мен има служби, а пред мен съд. Правя всичко належащо, с цел да има правдивост. Не съм всевластен, само че съм чист пред съвестта си ", приключи Сотир Цацаров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР