Главният прокурор на Минесота ще повдигне по-тежко обвинение - за

...
Главният прокурор на Минесота ще повдигне по-тежко обвинение - за
Коментари Харесай

По-тежки обвинения срещу полицая, в чиито ръце умря Джордж Флойд

Главният прокурор на Минесота ще повдигне по-тежко обвиняване - за ликвидиране против уволнен служител на реда в Минеаполис - в чиито ръце умря невъоръжен негър мъж, който провокира митинги в цялата страна, съобщи Ройтерс. Прокурорът ще повдигне обвинявания и против трима други уволнени служители на реда от същия екип, съобщи американската сенаторка Ейми Клоубъшър в сряда, заяви организацията.

Джордж Флойд, 46-годишен, умря откакто Дерек Шовин, бял служител на реда, коленичи на врата му близо девет минути на 25 май, като още веднъж възпламени взривоопасния въпрос за полицейска грубост против афро-американците пет месеца преди президентските избори.

Клоубъшър, която е от Минесота и може да бъде претендент за вицепрезидент дружно с хипотетичния претендент за президент на демократите Джо Байдън на изборите на 3 ноември, съобщи, че основният прокурор Кийт Елисън ще увеличи до ликвидиране втора степен обвиняването против 44-годишния Шовин.

Шовин беше упрекнат предходната седмица в ликвидиране от трета степен и непредумишлено ликвидиране от втора степен. Новото обвиняване може да му донесе присъда до 40 години затвор, 15 години по-дълга от оптималната присъда за ликвидиране от трета степен.

В туит Клоубъшър съобщи, че и тримата други някогашни служители на реда, взели участие в случая, също ще бъдат упрекнати. Според локалния вестник „ Трибюн “ на Томас Лейн, Дж. Александър Куенг и Ту Тао - ще бъдат повдигнати обвинявания в подкрепяне и подбудителство към ликвидиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР