Главният прокурор на Венецуела потвърди, че службата му е започнала

...
Главният прокурор на Венецуела потвърди, че службата му е започнала
Коментари Харесай

Венецуелската главна прокуратура разследва Хуан Гуайдо за опит за преврат

Главният прокурор на Венецуела удостовери, че службата му е почнала следствие против самообявилия се за президент опозиционен водач Хуан Гуайдо за хипотетично обмисляне на прелом, съобщи ДПА.

Тарек Сааб удостовери в поредност туитове, че Гуайдо, който от предходната година се пробва да смъкна президента Николас Мадуро, е разследван наред с генерала в оставка Кливер Алкала и други заговорници.

По думите на самия Кливер Алкала този опит за прелом е бил плануван в Колумбия благодарение на американски съветници и с пари, откраднати от венецуелската страна, показва в Туитър Сааб, говорейки за някогашния военачалник, който живее в Колумбия.

Хуан Гуайдо: Свободният свят е подготвен да ни помогне

Главният прокурор написа, че проектът е бил осуетен, когато пратка с оръжие на стойност 500 000 $, което трябвало да бъде да импортирано контрабандно през границата във Венецуела, е била хваната в колумбийския пристанищен град Санта Марта.

При ръководството на Мадуро, който завоюва втори мандат на противоречиви избори през 2018 година, стопанската система се срина, което докара до внушителни митинги против властта и накара венецуелците всеобщо да напущат страната.

През януари 2019 година Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен президент и срещна интернационална поддръжка, само че напъните му да смъкна Мадуро не съумяват, защото основни фигури от авторитетните въоръжение сили остават предани на президента.

Хуан Гуайдо се срещна с Доналд Тръмп

Вчера Съединени американски щати предложиха премия до 15 милиона $ за информация, която може да докара до ареста на президента на Венецуела Николас Мадуро, който Вашингтон упреква в "наркотероризъм ". Държавният департамент разгласи също премия от 10 милиона $ за информация, която би помогнала за ареста на доближени на Мадуро сегашни и някогашни представители на ръководството, упрекнати също в наркотрафик, тероризъм и корупция.

Съединени американски щати упрекнаха Мадуро в наркотероризъм, предложиха милиони за задържането му

В отговор на обвиняванията венецуелският външен министър Хорхе Ареаса съобщи, че те свидетелстват за отчаянието на вашингтонския хайлайф. Решението на държавното управление на Тръмп да предложи награди за залавянето на Мадуро и други висшестоящи представители, упрекнати в наркотрафик, са израз на обсебеността на американското държавно управление от Венецуела, подбудена от желанието му да си обезпечи изборна поддръжка в щата Флорида, сподели министърът, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР