Главният прокурор на Украйна каза пред Би Би Си, че

...
Главният прокурор на Украйна каза пред Би Би Си, че
Коментари Харесай

Украйна разследва близо 14 000 предполагаеми военни престъпления

Главният прокурор на Украйна сподели пред Би Би Си, че проверява съвсем 14 000 случая на хипотетични военни закононарушения от съветски сили.

Говорейки в Лондон по време на първото си пътешестване отвън Украйна от началото на нашествието, Ирина Венедиктова споделя, че има сред 100 и 200 нови случая всеки ден.

Тя се срещна с основния прокурор на Англия, Суела Бравърман, и други публични лица, с цел да обсъдят какво още могат да създадат Обединеното кралство и другите западни сили, с цел да поддържат процеса на следствие.

Венедиктова споделя, че най-честото хипотетично военно закононарушение е обстрелът на цивилни здания, изключително на лечебни заведения и учебни заведения. Като цяло тя споделя, че повече от 1000 медицински и просветителни здания са били разрушени.

Тя също по този начин добави, че се убиват цивилни, има грабежи и изнасилвания.

Венедиктова разкри, че даже е почнала следствие на обвинявания в геноцид.

„ Абсолютно съм съгласна, че в Украйна има геноцид. Защо? Защото съветските военни и висши командири пристигнаха в Украйна, с цел да унищожат украинската страна, да избият всички украинци и желаят тази земя да бъде част от Руската федерация. "

Но тя въпреки всичко приема, че би било мъчно да се проверява геноцид на следена от Русия територия.

Тя споделя, че правните управляващи на Украйна би трябвало да поемат водеща роля в преследването на военни закононарушения, „ тъй като единствено ние разбираме нашата земя, нашия народ “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР