Главният прокурор на Уисконсин Джош Каул идентифицира Рустен Шески като

...
Главният прокурор на Уисконсин Джош Каул идентифицира Рустен Шески като
Коментари Харесай

Новият случай с полицейска стрелба в САЩ - раненият е имал нож

Главният прокурор на Уисконсин Джош Каул разпознава Рустен Шески като служителя на реда, който стреля седем пъти по чернокожия Джейкъб Блейк до момента в който той отваря вратата на колата си. Случаят възпламени още веднъж митингите против полицейското принуждение и систематичния расизъм в Съединени американски щати, единствено седмици след гибелта на Джордж Флойд, различен афроамериканец, който беше удушен при задържане от бял служител на реда през май.
Според прокурора, чиновниците са намерили нож в колата на Блейк, само че няма друго оръжие, прецизира БГНЕС.
 Невиждани протести на американски спортисти и тимове след стрелбата по Джейкъб Блейк Невиждани протести на американски спортисти и тимове след стрелбата по Джейкъб Блейк
Невиждана в спортната история на Съединени американски щати нощ на протести стартира с отхвърли на баскетболистите на " Милуоки Бъкс " да излязат за плейофния си м...
Протестите доведоха до произшествия с принуждение. Тази сряда 17-годишен беше задържан за гибелта на двама души по време на митингите във вторник.
Блейк се възвръща в болница и е в схващане, само че юристите му считат, че ще бъде знамение в случай че той проходи още веднъж.
Прокурор Каул разкри нови детайлности за следствието. Полицаите получили позвъняване от жена, която се оплаквала, че приятелят ѝ е бил там, само че той не трябвало да е там.
Адвокатите на Блейк обявиха, че се опитвал да потуши фамилен скандал, когато полицията се появила. Полицаите се пробвали да го арестуват, само че откакто Блейк отворил вратата на колата си, офицер Рустен Шески, който работи в полицейското ръководство в Кеноша в продължение на седем години, стреля по Блейк и го ранява тежко.
 Тръмп активизира федерални сили поради следващите вълнения след полицейска пукотевица по афроамериканец Тръмп активизира федерални сили поради следващите вълнения след полицейска пукотевица по афроамериканец
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в Twitter, че федералните правоприлагащи органи ще бъдат изпратени в Кеноша, Уисконсин, с цел да пот...
Никой различен чиновник не е уволнен, сподели прокурор Каул.
Блейк призна пред проверяващите, че има нож, а Каул съобщи, че чиновниците " извадили нож от пода на шофьорската седалка ", само че няма друго оръжие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР