Главният прокурор на САЩ Уилям Бар заяви в четвъртък, че

...
Главният прокурор на САЩ Уилям Бар заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ обвини чужди интереси и екстремисти в опит да експлоатират протестите

Главният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар съобщи в четвъртък, че непознати ползи и " екстремистки пропагандатори ", свързани с лявото придвижване " Антифа ", се пробват да се възползват от митингите, обхванали Съединени американски щати след гибелта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест, заяви Ройтерс.

Преди три дни Департаментът за вътрешна сигурност на Съединени американски щати в изминал в медиите отчет направи оценката, че насилието на митингите е осъществявано от опортюнисти, а не от проведени екстремисти.

Докато Бар и президентът Доналд Тръмп държат отговорно на първо място " Антифа ", едва проведено антифашистко придвижване, в сряда федерални прокурори в Лас Вегас повдигнаха обвинявания против трима членове на крайнодясното придвижване " Бугалу " за обмисляне да предизвикат принуждение и опустошения по време на митингите.

Също в четвъртък поради мирното протичане на демонстрациите в Калифорния кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети реши да не постанова комендантски час в града, заяви Асошиейтед прес. Комендантският час беше вдигнат още в Сан Франциско и в Сан Хосе.

Няколкостотин постоянни бойци от 82-а въздушно-десантна дивизия, изпратени в региона на столицата Вашингтон в очакване на възможна ескалация на броженията, ще стартират да се завръщат в базата си в Северна Каролина, е споделил формален представител пред Ройтерс.

Асошиейтед прес заяви, че представители на Демократическата партия в Конгреса приготвят огромен законодателен пакет за промени в полицията в отговор на натиска за промени след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, само че и на други в ръцете на органите на реда. Очаква се законопроектът да планува по-голяма отговорност на полицията, да ревизира съществуващите разпореждания за имунитет от наказателно гонене, да сътвори база данни за случаите при приложимост на мощ и да вкара промени в тренировката на полицейските чиновници.

Междувременно възпоменание в памет на Джордж Флойд се организира в Минеаполис. Това е първото от плануваните три мемориални събития в памет на убития мъж.

Политици, деятели, артисти, артисти и други известни персони бяха на църковната работа. Там беше и братът на Флойд.



Едновременно със службата в Минеаполис, церемонии имаше в Ню Йорк, Вашингтон и други градове.

Смъртта на младия мъж е посочена като образец за дискриминирането на малцинствата и излишно бруталните дейности на полицията против тъмнокожите американци.

Вчера обвиняването против служителя на реда, който притискал Флойд, до момента в който се задуши, беше преквалифицирано от ликвидиране по несъобразителност в непредумишлено ликвидиране и го грозят до 40 година затвор. Обвинения бяха повдигнати и на тримата други униформени, взели участие в случая.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР