Главният прокурор на САЩ Уилям Бар проучва задълбочено доклада на

...
Главният прокурор на САЩ Уилям Бар проучва задълбочено доклада на
Коментари Харесай

Уилям Бар вероятно днес ще запознае Конгреса на САЩ със съдържанието на доклада на Мълър

Главният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар изследва задълбочено отчета на специфичния следовател Робърт Мълър и евентуално ще огласи негово обобщение през днешния ден пред Конгреса. Представител на министерството на правораздаването сподели, че обобщението на обемистия документ няма да бъде показано пред законодателите в събота, което значи, че това може да стане в неделя, съобщи Ройтерс.

Продължилото близо две години следствие на Мълър би трябвало да откри дали е имало съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и дали предизборният щаб на Доналд Тръмп е имал контакти с Москва.

Очаква се, че заключенията на специфичния следовател не включват нови обвинявания към доближени на президента по въпроса дали щабът на Тръмп е бил в скрит план с Русия, която да помогне на предприемача републиканец да победи на изборите кандидатката на демократите Хилари Клинтън, заяви Ройтерс.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси е уведомила болшинството на демократите в камарата, че ще се разгласи срещу всевъзможен тип засекретяване на отчета на Мълър. Според нея документът би трябвало да бъде възложен на Конгреса по метод, който да разреши на законодателите да го разискват обществено, сподели източник на АП.

От Белия дом оповестиха, че нито са получавали отчета, нито са били осведомени за наличието му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР